Proteklog vikenda, uključujući ponedjeljak, 10. siječnja, održani su mirni prosvjedi za mir u Bosni i Hercegovini pod motom „SVI ZA BiH – BiH ZA SVE“.

Bh. građani su se okupili u brojnim gradovima i državama svijeta i dali bezrezervnu podršku suverenoj, jedinstvenoj i nedjeljivoj državi Bosni i Hercegovini.

Središnji i najmasovniji prosvjed održan je u Bruxellesu u ponedjeljak, 10. siječnja 2022. u 12 sati, a istaknuta je zastava BiH i transparenti na kojima piše “Together we are Bosnia”.

Osim u Bruxellesu, prosvjedi su održani u New Yorku, Parisu, Ženevi, Ottawi, Torontu, Oslu, Rimu, Beču, Portlandu, Bostonu, Saint Louisu, Sarajevu, Podgorici, Tuzli, Londonu i još četiri grada u Velikoj Britaniji, te Stockholmu , Göteborg, Malmöu, Kopenhagenu, Sydneyu i mnogim drugim.

Na prosvjedima je rečeno da je Bosna i Hercegovina “specifična kulturna zajednica koja postoji više od tisuću godina i u kojoj stoljećima zajedno žive građani različitih etničkih podrijetla i vjerskih tradicija”.

Ovim putem Sektor za iseljeništvo izražava zahvalnost iseljeništvu iz Bosne i Hercegovine za aktivnosti vezane za očuvanje mira u Bosni i Hercegovini, kao i cjelokupni angažman u društvenom životu Bosne i Hercegovine.

Iseljeništvo je još jednom, kao i nebrojeno puta do sada, nedvojbeno dokazalo koliko su veze s domovinom čvrste, ali i da zajednički rad i zalaganje za domovinu doprinose prosperitetu svih osoba u Bosni i Hercegovini.

HVALA VAM