Održan je i treći susret u Kladnju za vjernu dijasporu iz Sjedinjenih Država i Kanade, koji je okupio već aktivne članove kladanjske zajednice.
Kao što znamo, Kladanj je općina koja i dalje prednjači po broju online okupljanja. Tako se Kladnjaci svakog mjeseca sastaju i razmjenjuju ideje, raspravljaju o problemima i planiraju aktivnosti koje u većini slučajeva provode nesebičnim zalaganjem i trudom.

Tako su se na posljednjem „USA i Kanada Kladanj Meetup-u“ osvrnuli na dosad realizirane projekte na kojima su neumorno radili u proteklih 11 mjeseci. Također je predloženo da manifestacija “Dani dijaspore Kladanj” sljedeće godine traje od 1. srpnja do 31. kolovoza 2022. godine. Između ostalog, sudionici su izrazili želju za uspostavom kontakata s raznim udrugama u zemljama u kojima trenutno žive te putem njih rade na povezivanju i suradnji s lokalnom zajednicom. Uzimajući u obzir mlađu generaciju i po uzoru na prijatelje iz Danske, raspravljalo se o važnosti škola materinskog jezika.

Zahvaljujemo brojnim članovima kladanjske zajednice koji u suradnji s i-dijasporom, njemačkom mrežom Pangea i općinom Kladanj djeluju iz cijelog svijeta, posebno iz Amerike i Kanade, na dosadašnjem uspješnom radu, a mi veselimo se novim projektima koji donose pozitivne rezultate.

Preuzeto: i-dijaspora