Organizacija i-platforma ima za cilj umrežiti dijasporu Bosne i Hercegovine u Švicarskoj, a kako bi ostvarili ovaj cilj i predstavili pojedince koji su dio te dijaspore, pokrenuli su kampanju „Ja sam jedan/na od 60.000 – a ovo je moja priča!“

U saopćenju, i-platforma poziva pripadnike dijaspore Bosne i Hercegovine u Švicarskoj da ispričaju svoju priču i pomognu boljoj vidljivosti ove populacije.

Prema podacima studije „Stanovništvo Bosne i Hercegovine u Švicarskoj“, koju je proveo Univerzitet u Neuchâtelu (2012 – 2014), u Švicarskoj živi, radi i obrazuje se više od 60.000 osoba porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Jedan od glavnih ciljeva inicijative i-platforme – Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine je umrežavanje i povezivanje  dijaspore u Švicarskoj i podsticaj razmjene informacija, znanja i iskustva među predstavnicima dijaspore.

„Sa ciljem da se, osim rada i angažmana dijaspore,  vidi ko sve tačno stoji iza broja 60.000 odlučili smo pokrenuti kampanju ‘ Ja sam jedan/na od 60.000 – a ovo je moja priča’. Pridružite nam se i vi, podijelite vašu priču sa nama putem ovog  FORMULARA i pomozite nam u naporu da našu dijasporu učinimo vidljivom“, navodi se u saopćenju i-platform.