Zahvaljujući zajedničkim naporima predstavnika i-dijaspore, dijaspore Kladanj, općine Kladanj i Ministarstva obrazovanja i znanosti Tuzlanskog kantona, direktorice ustanove Dalide Salihović, ali i ostalih empatičnih ljudi, prije nekoliko dana konačno je pušteno u rad centralno grijanje u “Dječjem vrtiću Edina Čamdžić” u Kladnju.

To je bio jedan od gorućih problema s kojima se suočavala ova ustanova, a dovodio je u pitanje i udobnost boravka djece u jedinom vrtiću u Kladnju u narednim zimskim danima.

No, ovo ulaganje uopće nije bilo jeftino. Za kupnju peći i rekonstrukciju centralnog grijanja u ovom montažnom vrtiću, bilo je potrebno uložiti oko 20.000 KM (10.000 €). Iako je osigurana većina financijskih sredstava, za cjelovitu rekonstrukciju grijanja i općenito moguće funkcioniranje i rad vrtića, bilo je potrebno oko 5.000 KM (2.500 eura).

U tom je trenutku snažan stav i želju da pomogne svojoj lokalnoj zajednici zauzela članica naše organizacije Dalida Karabdić koja je vrlo odlučno surađivala s i-dijasporom i ravnateljem ustanove. Shvativši suštinu problema, ali prije svega suosjećajući s djecom, predstavnici i-dijaspore posudili su 2500 eura i, ne razmišljajući, platili isti novac za rekonstrukciju grijanja. Svjesni zime u Kladnju, ova borba postala je naša svakodnevica, tako da naša svesrdna pomoć nikada nije bila upitna.

Međutim, kako bismo vratili zajam, pokrenuli smo kampanju doniranja na wemakeit.com. Ako želite biti solidarni i pomoći i-platformi da prikupi posuđeni novac i tako vrati dug, možete donirati putem ovog linka. Bili bismo vam vrlo zahvalni.

Do trenutka objavljivanja ove vijesti, prijatelji iz cijelog svijeta podržali su nas s 1.330 CHF. Iako je na kraju, i opet zahvaljujući stalnoj borbi naše Dalide, rekonstrukcija grijanja koštala manje od prvotnih 2.500 eura, sav novac uplaćen iz donacija, koji će premašiti 2.500 eura, bit će uplaćen na račun vrtića, za ostale potrebe ove ustanove.

Unaprijed zahvaljujem na suosjećanju, a zatim na uplati. Svaka vaša donacija bit će simbolično nagrađena.

Preuzeto: i- dijaspora