Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Frankfurtu Lučiano Kaluža posjetio je jučer izlagače iz Bosne i Hercegovine na sajmu namještaja u Kölnu. Kölnski IMM sajam je najvažniji sajam namještaja na svjetskom tržištu, javlja DW.

Održava se uvijek na početku godine, što omogućava prezentaciju novih međunarodnih trendova u izradi namještaja i interijera, koji uključuju inovacije s visokim standardima prezentacije proizvoda. Na ovogodišnjem sajmu namještaja IMM Cologne, učestvuje 1.200 kompanija iz 50 država. Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Frankfurtu Lučiano Kaluža je pozvao izlagace da zajednički rade na promociji i distribuciji svojih proizvoda u SR Njemačkoj.

Naglašeno je da Generalni konzulat u Frankfurtu, kao i ostali konzulati i Ambasada BiH u Berlinu stoje na raspolaganju svim domaćim kompanijama u smislu povezivanja i ostvarivanja poslovne saradnje sa njemačkim privrednicima i insitucijama.

Tokom posjete, Generalnom konzulu na osnovu dosadašnje podrške i zalaganja u promociji BiH proizvoda, uručen je simboličan poklon, stolna lampa sa gravurom Zmijanjskog veza koji je uvršten u UNESCO listu nematerijalne svjetske baštine.

U izuzetno konkurencijskom okruženju i ovogodišnjom prezentacijom bh. firmi na perstižnom kölnskom sajmu, Bosna i Hercegovina je ponovno prepoznata kao regionalni lider u prozivodnji namještaja.

 

izvor: Moja BiH