Drugi „Bijeljina Meet up“ održat će se 5. maja u 19 sati na Zoom platformi. Ovoj diskusiji će prisustvovati predstavnici i-platforme, predstavnik Općine Ljubiša Stanišić i lokalna fondacija Bijeljine.

Projekat se odvija online i u njemu može učestvovati svako ko je zainteresovan da svojim idejama i prijedlozima unaprijedi lokalnu zajednicu. Svi koji su u inostranstvu i žele da ostvare ili pospješe veze sa Bijeljinom, ovom prilikom će moći da se povežu sa gradom i prisutnim učesnicima.

Cilj ovih skupova jeste učvršćivanje veza sa dijasporom, kako u Švicarskoj, gdje i jeste sjedište i-platforme, tako i sa bijeljinskom dijasporom širom svijeta.

Krajem marta uspješno je održan prvi „Bijeljina Meet up“ na kojem je, između ostalih, prisustvovao i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Za sva dodatna pitanja na raspolaganju stoje predstavnik Grada Bijeljina Ljubiša Stanišić, putem e-maila ljubisa.stanisic@gradbijeljina.org, kao i predstavnik i-platforme Aldin Vrškić putem e-maila aldin.vrskic@idijaspora.ch.

Preuzeto: i-platform.ch