Generalna konzulica BiH u Münchenu Vera Sajić sastala se s prof. dr. Ninković, svjetski priznatim specijalistom plastične i estetske kirurgije
Generalna konzulica Bosne i Hercegovine u Münchenu Vera Sajić razgovarala je s prof. dr. Milomirom Ninkovićem, svjetski priznatim specijalistom plastične i estetske kirurgije i predsjednikom Europske udruge plastičnih kirurga (EURAPS).

Ovom prilikom konzulica Sajić susrela se s prof. dr. Ninkovića radom Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje bolesti, stanja i povreda djece u inostranstvu, koji je formiran u Republici Srpskoj. Predstavila je djelatnost, izvore i način prikupljanja sredstava kao i način distribucije, tj. odobravanje sredstava za liječenje djece mlađe od 18 godina u inozemstvu. Zamolila je i pomoć Fonda u dijagnosticiranju i liječenju djece, što je prof. dr. Ninković prihvatio, rekavši da je dostupan u ovoj humanitarnoj misiji.

Pritom su, naglasili su, i jedni i drugi na raspolaganju za pomoć u dijagnostici i liječenju djece iz bilo kojeg dijela Bosne i Hercegovine.

Prof. dr. Milomir Ninković je također pozvan da održi predavanje studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banja Luci, te da gostuje u Univerzitetskom kliničkom centru Banja Luka, što je Ninković rado prihvatio.

Inače, prof. dr. Milomir Ninković je svjetski priznati stručnjak i jedan od najboljih plastičnih kirurga na svijetu. Dugogodišnji je predstojnik Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju na klinici Bogenhausen u Münchenu. Prvi u svijetu obavio je operaciju transplantacije na obje podlaktice, a drugi u svijetu transplantaciju šake. Za svoj rad također je dobio brojne nagrade. Patentirao je i kirurški zahvat koji je sam osmislio, a kojim se rješava problem inkontinencije kod osoba s paralizom – ovaj se zahvat u stručnim krugovima, uz službeni naziv, naziva “Ninkovićev zahvat”. Prof. dr. Milomir Ninković završio je dodiplomski studij, specijalizaciju i doktorat na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu.

Izvor: MojaBiH