Dan državnosti Bosne i Hercegovine će se i ove godine obilježiti u Velikoj Britaniji. Centralna manifestacija bit će održana u Birminghamu, a organizator je zajednica bosanskohercegovačkih udruga BH UK Network, koja će ovim putem proslaviti 25 godina postojanja.
Naime, u tu svrhu organizatori su organizirali dva eventa. U srijedu, 24. studenog 2021. godine, održat će se manifestacija u Bosanskoj kući u Birmighamu , prvenstveno namijenjena Britancima i organizacijama s kojima BH UK Network ima dobru dugogodišnju suradnju.

S obzirom na epidemiološke mjere vezane za koronavirus, broj gostiju je ograničen na 70. Prisustvo ovom događaju potvrdili su gradonačelnik Birminghama Muhammad Afzal, poručnik za West Midlands Simon Topman i veleposlanica Bosne i Hercegovine u Velikoj Britaniji Vanja Filipović.

Drugi događaj održat će se u subotu, 27. studenog 2021. godine U Kings Heath Masonic dvorani s početkom u 19 sati. Prvenstveno je namijenjen pripadnicima bosanskohercegovačke zajednice na Otoku. Očekuje se nazočnost 250 gostiju.

U program sudjeluju Mišo (Mostar Sevdah Reunion), Sefer Haskić, Bh. dopunske škole Birmingham i Coventry, KUD “Mladost Bosne” i Mišo Marić. Posebna gošća večeri je Jasmina Sarajlić iz Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Londonu.

Ovom prilikom obilježit će se i tri godine od otvaranja Bosanske kuće u Birminghamu, koju je 25. studenog 2018. godine svečano otvorio lord Bourne od Aberystwytha, ministar za stambena pitanja u Vladi premijerke Therese May.