Izvor: Maglaj.net, 12. rujna 2018. godine

Na sajmu odjeće u Minhenu „Munich Apparel Source“, koji povezuje najznačajnije europske brendove i maloprodajne lance iz tekstilne industrije predstavilo se više od 200 izlagača, a među njima i osam firmi iz Bosne i Hercegovine.

Među izlagačima bila je i maglajska Modna industrija „Bontex“. Efektima sajma u Minhenu u „Bontexu“ zadovoljni su. Cijela kolekcija muških košulja različitih modela, koju je osmislio modni tim ove firme po svim zahtjevima suvremenog tržišta, izazvala je veliko interesiranje, a najviše su se interesirali kupci iz Njemačke.

„Velika čast bila je predstavljati tekstilnu industruju Bosne i Hercegovine na jednom ovakvom sajmu. Pružila nam se mogućnost da predstavimo i vlastitu modnu marku ‘Pierre Collar’ i najavimo njezin plasman na europsko tržište“, kazao je Senajid Husić, vlasnik „Bontexa“ koji u ovom trenutku upošljava oko 250 radnika.

„Bontex“ je nakon 13 godina prerastao višegodišnjeg švicarskog partnera, firmu „Weder Meier“, a pojavile su se i dvije nove firme-partneri „Metzler“ i „Husler“ za koje se, također, šivaju muške košulje, kao i košulje modne marke „Pierre Collar“ te plasiraju na švicarsko tržište.

„U posljednje vrijeme nešto smo reducirali proizvodnju na uštrb bolje kvalitete i većih cijena. Financijski efekti su na istoj razini“, kazao je Husić.

Ovih dana intenzivno se sumiraju zahtjevi parnera za narednu godinu.

„S ponosom mogu najaviti da ćemo s našim talijanskim partnerom realizirati projekt šivanja do 50.000 komada košulja za pripadnike policije u Italiji. Karabinjeri trenutačno isprobavaju udobnost tih košulja. U našim pogonima već smo šivali košulje za pripadnike vojske Švicarske i Ministarstva pravosuđa Slovenije“, naglasio je s ponosom Senajid Husić.

Pored serijske proizvodnje i izrade košulja po mjeri, u „Bontexu“ se i dalje šiva i medicinsko-radna oprema za firmu „Albiro“ koja ove proizvode plasira na tržište Austrije. Husić hvali cijeli tim „Bontexa“ i s ponosom ističe da je ova firma kupila proizvodnju muških košulja od renomirane firme „Granoff“ i preselila je iz Sarajeva u Maglaj, što je veliki poslovni uspjeh. Vrlo brzo kreće proizvodnja oko 5.000 muških košulja.