Fondacija budućnosti u BiH traži nove stipendiste kojima u okviru svojih programa nude jedinstvenu priliku za razvoj karijere, kroz mentorstvo sa svjetskim stručnjacima, financijsku pomoć za projekte …

Bosna i Hercegovina je uvijek imala genijalce koji su sposobni za najveća dostignuća, uz kvalitetno obrazovanje i stvarnu potporu tijekom svog razvoja. Upravo to je ideja koja je od osnivanja 2015. do danas vodila Fondaciju budućnosti u BiH (BH Futures Foundation) – preko 1.000 mladih ljudi prošlo je kroz svoje programe i aktivnosti. Fondacija nastoji kombinirati akademsku i poslovnu izvrsnost naše dijaspore i lokalnih stručnjaka s bosanskim studentima, te im na taj način pružiti jedinstvenu potporu u karijeri.

U potrazi za novim mladim liderima koji će biti buduće zvijezde znanosti u našoj zemlji, ovogodišnja BHFF stipendija podijeljena je u dva programa.

IGNITE PROGRAM

Namijenjen je učenicima 3. i 4. razreda gimnazija i tehničkih škola, a u okviru ovog programa učenici će imati pristup posebnom Buddy programu, priliku za umrežavanje s vršnjacima iz cijele BiH, pristup centrima Makerspace širom BiH i rad sa stručnjacima koji će planirati svoj osobni i profesionalni razvoj. Više o programu i načinu prijave možete saznati ovdje.

image

INCUBATION PROGRAM

Namijenjen je bachelor i master tehničkih i prirodnih znanosti koji studiraju na jednom od fakulteta u BiH. Svi odabrani dobit će posebno odabranog mentora iz područja kojim se žele baviti u budućnosti, mogućnosti zaposlenja ili prakse te međunarodnih putovanja na treninge. Uz to, imat će financijsku i konsalting podršku za svoje poslovne ideje i projekte te 1/1 savjetovanje u karijeri vrhunskih HR stručnjaka. Više o program možete saznati ovdje.

Važno je istaknuti da je Fondacija budućnosti u BiH partner s mnogim tvrtkama, a dva IT giganta – Mistral Technologies i Ministry of Programming, pružit će financijsku potporu za nekoliko studenata tijekom cijele godine u sklopu ovogodišnje stipendije .

– Najveći pokazatelj da smo na dobrom putu je preko 200 naših stipendista koji su se zahvaljujući našim programima uspjeli izgraditi u jake mlade lidere i velike profesionalce, a mnogi od njih već rade u velikim međunarodnim tvrtkama. Znamo da je Bosna i Hercegovina rasadnik briljantnih talenata i ovom stipendijom želimo im pružiti podršku i omogućiti im da ostvare sve što žele, poručili su iz Fondacije budućnosti u BiH.

Preuzeto: MojaBiH