Fondacija budućnosti u BiH traži nove stipendiste kojima u sklopu svojih programa nude jedinstvenu priliku za razvoj karijere, kroz mentorstva sa svjetskim stručnjacima, finansijsku pomoć za projekte…

U potrazi za novim mladim liderima koji će biti buduće zvijezde nauke u našoj zemlji, ovogodišnja stipendija BHFF-a se dijeli na dva programa.

IGNITE PROGRAM

image

Stipendije za učenike i studente

INCUBATION PROGRAM

Namijenjen je bachelor i master studentima tehničkih i prirodnih nauka koji studiraju na nekom od fakulteta u BiH. Svi koji budu izabrani će dobiti posebno odabranog mentora iz polja kojim žele da se bave u budućnosti, prilike za posao ili praksu, te  internacionalna putovanja na edukacije. Pored toga, imat će finansijsku i konsalting podršku za svoje poslovne ideje i projekte, te 1/1 karijerna savjetovanja od strane vrhunskih HR stručnjaka. Više o programu možete saznati ovdje.

Bitno je istaći i da je Fondacija budućnosti u BiH partner sa mnogim kompanijama, a dva IT giganta – Mistral Technologies i Ministry of Programming, će u sklopu ovogodišnje stipendije pružiti finansijsku podršku za nekoliko studenata tokom cijele godine.

– Najveći pokazatelj da smo na dobrom putu je preko 200 naših stipendista koji su se zahvaljujući našim programima uspjeli izgraditi u snažne mlade lidere i sjajne profesionalce, i mnogi od njih već rade u velikim internacionalnim kompanijama. Mi znamo da je Bosna i Hercegovina rasadnik briljantnih talenata, i ovom stipendijom želimo im dati podršku i omogućiti im da ostvare sve što žele, istakli su iz Fondacije budućnosti u BiH.

Preuzeto: MojaBiH