Udruženje bosanskohercegovačke dijaspore u Norveškoj priredilo je iznenađenje za rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ovo udruženje je u dogovoru sa čelnikom Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Asimom Šahmanom organizovalo druženje sa našim najboljim rukometašima, poslije utakmice sa Francuskom, a naši ljudi u Norveškoj su za Zmajeve imali iznenađenje.

Naime, oni su prikupili novac i Zmajevima su za uspomenu poklonili majice, kape i šalove sa motivima Norveške, ali i sa zastavom Bosne i Hercegovine. Iz udruženja bh. dijaspore čestitali su zmajevima na uspjehu plasmana na Euro i zahvalili su im se na srčanosti i borbenosti tokom cijelog Eura.

I rukometaši BiH su imali šta da poklone, pa su tako bh. dijaspori poklonili dresove.

Armina Rokša, iz bh. dijaspore, je u razgovoru za Sport 1 istakla da su im naši reprezentativci pričinili veliko zadovoljstvo prethodnih dana, te da su se zbog toga samoorganizovali kako bi im se na neki način odužili.

– Živim u Trondheimu, u gradu gdje su naši zlatni momci upravo završili Evropsko prvenstvo. Učinili su nam veliko zadovoljstvo, tako da smo se samoorganizovali mi koji živimo u Trondheimu, nas oko 500 i nastojali smo da na sve moguće načine podržimo naše momke. Bodrili smo ih, naši Fanatikosi su bili najbolja publika na prvenstvu, proglašeni su u norveškim medijima.

Zato smo im spremili poklone, na kojima piše na poleđini “Hvala Zmajevi, vi ste naši pobjednici”. I nadamo se da će doći u Bosnu i Hercegovinu u ovim dresovima, rekla je Armina Rokša.

 

Piše: Moja BiH