IZVOR: BHDINFODESK

U saradnji sa NS/FS Bosne i Hercegovine, US Soccer Education iz Denvera krajem decembra u Americi organizira kamp za bh. talente, objavio je BHDINFODESK – BIRMINGHAM.

Četvrti BALKAN SOCCER CAMP bit će održan od od 20.do 23. decembra 2018. godine u Jacksonville na Floridi na sportskim terenima (Patton Park, 2850 Hodges Blvd, Jacksonville, FL 32246,)

Kao i do sada, prioritet kampa bit će pronalazak novih  Zmajeva i talentiranih igrača koji zadovoljavaju kriterijume modernog fudbala i koji su sposobni da se uključe u selektivne procese fudbalskih timova i omladinskih akademija u Evropi.

Na kampu će se raditi sa svim uzrastima, tako da se mogu prijaviti dječaci i djevojčice (U/9/15) te fudbaleri i fudbalerke svih starosnih grupa (U/15/21/+). Sudionici kampa će imati šansu da prođu kroz kompletan proces opće sportske i vrhunske nogometne edukacije. Učesnici kampa, bit će „skenirani“ formalnim parametrima tokom probnih utakmica i treninga, sve po metodama koje se primjenjuju u radu svih modernih fudbalskih klubova.

Rukovodstvo USSE pregovara i sa FK Sarajevo da na kamp pošalje trenera koji će na terenu raditi sa njima i pri tome naravno imati prednost pri odabiru talentovanih fudbalera koje će pozvati u svoje redove.

Pored toga , u Jacksonville na BALKAN SOCCER CAMP-u će prisustvovati i veći broj fudbalskih skauta iz Evrope i Amerike.

Sa igračima na Floridi radit će stručni tim US Soccer Education (Erick French, Slobodan Čobo Janjuš, Murat Alibašić i drugi) koji je i do sada odradio odličan posao u pronalasku bh. talenata u Americi.

Da kampovi USSE imaju svoju svrhu pokazuje činjenica da je zahvaljujući njima veliki broj talentovanih bosanskohercegovačkih fudbalera iz Amerike već obukao dres neke od nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine i svoju fudbalsku karijeru počeo graditi u Evropi. Dovoljno je napomenuti imena talentovanih Rijada Kobiljara (koji će biti i specijalni gost na kampu i svoje iskustvo podijeliti sa učesnicima), potom Elvira Ibiševića, Zehre Halilić, Amela Šehića i Hajre Karasalihovića koji su već obukli dresove nacionalne selekcije BiH te igrače: Hariz Porić, Haris Buljugić, Alija Jamaković, Belmin Vejzović, Milan Popović, Ajdin Sarčević, Nedin Tucaković, Eldin Muhić i Adnana Alić.

Njihove uspješne priče možete pročitati i na oficijelnoj web stranici US Soccer Education http://ussoccereducation.com/ gdje, također, možete završiti zvaničnu prijavu za učešće na kampu.