Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji Danka Savić obišla je 22. januara 2020. godine bosanskohercegovačke izlagače iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara i Međugorja na turističkom sajmu Feria Internacional de Turismo – FITUR  u Madridu.

Ambasadorica Savić je sa izlagačima iz BiH razgovarala o mogućim promotivnim aktivnostima i drugim temama vezanim za turizam, posebno imajući u vidu da je Madrid sjedište Svjetske turističke organizacije. Tom prilikom istaknuto je da u Španiji raste interes za BiH, kao turističku destinaciju, što pokazuje i podatak Nacionalnog instituta za statistiku Kraljevine Španije, da je u prvih devet mjeseci prošle godine Bosnu i Hercegovinu posjetilo preko 12000 španskih turista.

Iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom turističkom sajmu FITUR, koji je okupio predstavnike iz preko 165 zemalja i regija, učestvuju: Turistička zajednica Kantona Sarajevo, DMC Fortuna tours iz Mostara, Turistička organizacija Republike Srpske te Forest village resort Međugorje. Pored toga, promotivni video Turističke organizacije Republike Srpske (TORS), pod nazivom, „Ne mnogo, već mnogo više“ ušao je u finale sajma FITUR 2020.