Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Danskoj Emir Poljo i direktor najveće danske Privredne komore – Konfederacija danske industrije (Dansk industri) Jens Holst-Nielsen sastali su se 17. februara 2021. godine i razgovarali o uspostavljanju saradnje između Ambasade Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu i ove prestižne danske privredne institucije, koja u svom registru ima preko 18000 privrednih društava.

U svjetlu unapređenja ekonomske saradnje, a s ciljem porasta vanjskotrgovinske razmjene između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Danske, dogovoreno je da se u narednom periodu organizuje poslovni forum čiji bi domaćin bila Konfederacija danske industrije. Forum bi primarno predstavio ekonomske potencijale Bosne i Hercegovine danskim investitorima i omogućio susret ”B2B” kompanija Bosne i Hercegovine i Danske iz oblasti tehnologije, energetike i poljoprivrede.

Ambasada BiH u Kopenhagenu i Konfederacija danske industrije će, u cilju što uspješnije organizacije ovog događaja, nastaviti razgovore o formi i tehničkim detaljima foruma predstavnika privrednih subjekata dviju zemalja.