U Velikom paviljonu Rosehill Garden Sydney 28. februara 2019. godine održana je tradicionalna gala svečanost pod nazivom “Premier’s Harmony Dinner” povodom proslave Dana Sloge “Harmony Day” kojoj je prisutvovalo vise od 1.500 predstavnika političkog, kulturnog i vjerskog života Australije. Pokrovitelj večere je bila premijerka Novog Južnog Velsa Gladis Berejiklian, a uloga domaćina je pripala ministru za multikulturalizam Rayu Williamsu.

Na poziv premijerke gala skupu je prisustvovao Ambasador BiH Mirza Hajrić u pratnji članova uprave Bosanske škole Sydney -direktorice Đenite Karup Čengić i sekretarke Mirele Garibović. Tradicionalno ovoj svečanosti prisustvuju uprava, nastavnici i roditelji učenika koji su učestvovali u bogatom kulturno-umjetničkom programu.

Svečanoj večeri je prisustvovalo preko 1.500 osoba, a novac prikupljen na svečanosti se usmjerava na jačanje škola jezika zajednica u Australiji. Za vrijeme svečanosti su uručena posebna priznanja istaknutim pojedincima za izuzetan doprinos u izgradnji uspješnog multikulturnog društva Australije.

Dan sloge u Australiji se obilježava na Međunarodni dan za eliminaciju rasne diskriminacije -21. marta i slavi se već 20 godina. Ove godine se proslavlja kao sedmica Sloge jer se želi naglasiti značaj nacionalnog i kulturalnog pluralizma na kojem počiva savremeno australsko društvo u kojem su svoje mjesto pod suncem našli ljudi iz skoro svih zemalja svijeta. Tada se posebno slavi i veliča multikulturalizam i uspješna integracija migranata u australsko društvo.