Rатна драма “1917” британског режисера Сама Мендеса синоћ је на додјели Оскара награђена најпрестижнијим филмским признањем у три категорије, за најбоље визуелне ефекте, фотографију и звук. На визуелним ефектима филма је радио и Изет Бучо, Горажданин који већ дуги низ година у Холивуду слови за мајстора свог посла.

У постпродукцијском дијелу Мендесовог филма Бучо је био главни одговорни за 2Д композитирање, а радећи за Moving Picture Company из Лонодна.

Радио је 2Д композитирање, ротоскопинг и визуалне ефекте на бројним blockabasterima као што су Хари Потер, 300: Rise of an Empire, Maleficent, Робин Худ, X-Men: The Last Stand, Skyfall, Wonder Woman и многи други.

Но, прије него се развио у врхунског мајстора визуелних ефеката, Бучо је прошао тешку животну дионицу. 1994. године тешко је рањен у опкољеном Горажду, одакле је евакуисан у Велику Британију.

Стигао је на лијечење у оточку земљу, патећи од тешких тјелесних повреда које су биле узроковане падом гранате. Доктори нису вјеровали да ће преживјети, али се Бучо послије силних операција успио опоравити. Послије уписује Мулитмедиа графички факултет и полако али сигурно започиње своју успјешну каријеру у филмским постпродукцијама.