Удружени покрет за Босну и Херцеговину (ИМБиХ) је у јануару 2020. године постао члан Америчке трговачке коморе у БиХ (AmCham BiH). ИМБиХ се на овај начин придружио угледној листи која броји скоро 80 чланова AmCham БиХ, међу које спадају како пословне корпорације у Сједињенима Америчким Државама и Босни и Херцеговини, тако и непрофитне организације и појединци.

AmCham БиХ је основана 2002.године и њена мисија је напредак пословног окружења у БиХ, уз истовремено ширење економских стајалишта и интереса Сједињених Држава. AmCham БиХ је у потпуности акредитована чланица Привредне коморе Сједињених држава, са сједиштем у Вашингтон Д.Ц.-ју.

Удруживањем и повезивањем са организацијама као што је AmCham БиХ, ИМБиХ настоји подржати могућности за предузетничку размјену, сарадњу и иновације које промовишу напредак БиХ, укључујући и пословне форуме и семинаре.

Чланови и чланице ИМБиХ константно одржавају јаке професионалне везе са дијаспором у Сједињеним Америчким Државама, и ове везе ће омогућити да међу потенцијалним инвеститорима из бх. дијаспоре, ИМБиХ промовше мисију AmCham БиХ у Сједињеним Државама.