Босанскохерцеговачки писац Хазим Хаџић, 23-годишњи студент Одсјека за театар, филм и медијску писменост у Бечу, у којем живи и ради већ неколико година, објавио је нову књигу под називом “Да вам Минка нешто каже”.

Ријеч је о фиктивном женском лику младе дјевојке по имену Минка, који је својим хумористичним коментарима наше свакодневице, достигао популарност од више од 150.000 пратилаца на друштвеним мрежама. Створивши Минку, њену маму Омеровцу и брата Самеда, Хазим је створио читаво једно друштво чија је нација – човјек, а религија – једноставност.

Користећи се једноставним животним ситуацијама аутор с лакоћом допире до свих нас, било да смо из Калесије или Београда. Његова непресушна инспирација, која произилази из несебичног интересовања за људе и комуникације са њима, обухватила је и обрадила скоро све сфере живота једног човјека.

Захваљујући једноставним, за регион Тузле карактеристичним језиком, јасно можемо видети и чути Миљановце и кућу у којој Минка живи, њену породицу, књиге за учење њемачког језика, аутобус који пристаје близу њене куће да је вози на факс, компјутер на којем јој је упаљен Инстаграм и Ворд, стоји у изводу из рецензије Душице Павловић Космо, преноси Фена.

Цијели приход од продаје овог издања усмјерен је у завршетак изградње Центра за аутизам у Тузли и за подржавање радионица студената са Едукацијско-рехабилитацијског факултета у Тузли, које би имале за циљ развијање свијести о постојању особа с аутизмом у бх. друштву, саопштено је из Лефтора.

Преузето: Моја БиХ