Субота… Ученици и родитељи у Сиднеј Стрингер ацадемији у Ковентрију окупили се и довели дјецу на бх. допунску наставу. Но, овај пут не ради се о уобичајеној суботи. Ова субота је била велики дан за BH Community Association и БХ допунску школу Ковентри. Једно предивно дружење, топли разговори и наравно босанска традиционална јела.

Ученици, родитељи и остали активисти бх. асоцијације Цовентри окупили су се да топло дочекају своје госте, Њ.Е Амбасадора Вању Филиповић те Биљану Лучић, Првог секратара БиХ Амбасаде.

Занимљиво је споменути да у 25 година дјеловања бх. асоцијације Ковентри и рада бх. допунске школе, ово је први пут да су школа и асоцијација посјећене од стране надлежних државних органа.

Топла ријеч добродошлице припала је Алмину Казићу, предсједнику бх. асоцијације Ковентри, који је са Сенадином Селимићем, учитељем бх. допунске школе Ковентри успио поразговарати са Амбасадором о тренутној систуацији у асоцијацији и школи.

Са ријечима захвале на гостопримству присутнима се обратио и Амбасадор Филиповић. “Упознали смо још једну задивљујућу групу дјеце, волонтера / учитеља, организаторе заједнице. Хвала Вам на дивном послу који радите у Вашој заједници, на подршци једни другима, његовању нашег језика и традиције и на љубазном и сјајном дочеку”, рекао је Амбасадор Филиповић. Присутни су имали прилику поставити и пар питања Амбасадору, везано за заинтересованост надлежних државних органа за рад и активност бх. асоцијација и бх. допунских школа у Великој Британији.

Прије свега велика хвала Њ.Е. Амбасадору Вањи Филиповићу и Првом Серкретару БХ Амбасаде госпођи Биљани Лучић на посјети нашем удружењу и нашој допунској школи. Велике похвале за нашу дјецу из допунске школе која су и овај пут као и увијек учинила нас поносним. Велико браво ученици. Никако не можемо изоставити све наше даме које су се потрудиле око припреме хране .

БХ Асоциациa Ковентри користи ову прилику да се захвали учитељима, као и свим волонтерима који су на било који начин помогли око организације данашњег догађаја.

 

Извор:  ИО БХЦА Ковентри