Гоинг Глобал Лajв је водећа европска конференција и сајам промоције потенцијала за стране инвеститоре, који истражују могућности за улагање у иностранству, те који се желе ширити на међународном нивоу.

Агенција ФИПА учествује по други пут на овом водећем европском сајму промоције потенцијала за стране инвестиције који се одржао 27. и 28. новембра у Лондону с циљем привлачења нових страних инвеститора за Босну и Херцеговину.

На сајму, ФИПА има штанд на којем су представљени промотивни материјали БиХ и гдје се одржавају састанци с инвеститорима из цијелог свијета. Током састанака потенцијални инвеститори су упознати с могућностима за улагање, те су им пружене све потребне информације о атрактивним секторима за улагање и инвестицијским пројектима.

Штанд Босне и Херцеговине посјетила је и делегација Амбасаде БиХ у Уједињеном Краљевству. Представнице државне Агенције за промоцију страних инвестиција (ФИПА) су упознале Амбасадора Филиповића са новим могућностима за инвестиције у БиХ, те с њим разговарале о новим моделима сарадње између агенције и амбасаде.

Велика Британија је међу топ десет земаља инвеститора у БиХ са око 126 британских компанија, међу којима су најзначајнији ЕФТ, Стеал-мин, Минецо, Митал, РПЦ и другe.