Амбасадор Босне и Херцеговине у Републици Италији Славко Матановић је у уторак 26. новембра 2019. године у Ђенови отворио први Пословни форум БиХ – Италија, у организацији Амбасаде БиХ у Риму.

Амбасадор Матановић се захвалио учесницима Форума на великом одазиву, те изложио приоритете рада првог Пословног форума. Такође је истакао да је Ђенова као прва италијанска лука симболично изабрана као мјесто одржавања Форума, те нагласио спремност и отвореност БиХ за још бољу сарадњу са пријатељском Италијом.

На скупу су се окупили представници преко 50 фирми из Босне и Херцеговине и Италије. О техничким аспектима сарадње са босанскохерцеговачким фирмама и предностима инвестирања у БиХ на скупу су говорили представници Агенције за промоцију страних инвестиција БиХ (ФИПА) и Агенције за стране инвестиције Италије (ИЦА). Скупу су се обратили и представници власти региона Лигурије и града Ђенове.

Форум је организовала Амбасада Босне и Херцеговине у Риму у сарадњи са Привредном комором Лигурије и уз подршку Уникредит банке из Ђенове.

ПРЕУЗЕТО: МВП БиХ