У суботу 30.12.2019. године Мрежа Младих из БиХ у Норвешкој одржала је још један успјешан евент, овај пут на тему дигитализације. Евент је одржан у Амбасади БиХ у Ослу која са амбасадором Макаревић Недимом на челу увијек подржава активности Мреже Младих.

Присутни на скупу су имали прилику чути четири врло занимљиве презентације: Ведран Хромалић је презентовао шта је то клауд, Мина Хајдаровиц је подјелила своја искуства са пројектом у Тине везаним за Internet of Things, Лејла Халилагић је представила три разне компаније које се баве дигиталним рјешењима у свијету некретнина, док је Денис Велагић представио свој пројекат у вези интеграције дигиталног потписа.

Такође, у име Мреже Младих, Аднан Марић је искористио ову прилику да свим присутним честита Дан државности Босне и Херцеговине, 25. новембар. На тај дан се обиљежава годишњица првог засједања Земаљског антифашистичког вијећа народног ослобођења Босне и Херцеговине – или ЗАВНОБИХ-а, које се догодило 25. новембра 1943. године у Мркоњић Граду. На том првом засједању, ЗАВНОБИХ је усвојио разне акте, којима се вратила државност Босне и Херцеговине коју није имала од средњег вијека.

Нагласио је да је Босна и Херцеговина оно што повезује све људе који живе ван њених граница, и да је успјех Босне и Херцеговине директно релевантан за успјех сваког појединца.

“Зато је битно да се састајемо – као кроз Мрежу Младих. Битно је да сaрађујемо, да дијелимо наше знање и искуства, да учимо једни од других. И да се помажемо што више можемо!”