У Вашингтону је основана нова волонтерска, непрофитна организација у исељеништву из БиХ под називом Инклузивни покрет за БиХ, енг. Inclusive Movement for Bosnia and Herzegovina, скраћено ИМБиХ, што чита ли се скраћено на енглеском звучи симболично: ”Ја сам БиХ”.

Циљ организације је подржати напредак Босне и Херцеговине кроз инклузивну платформу коју чине три главна принципа: иновације и подузетништво, културне и хуманитарне активности и умрежавање.

Иновација и подузетништво су међу основним циљевима организације, па ће пројекти организације бити  усмјерени на економски просперитет Босне и Херцеговине што укључује стварање пословних веза, подржавање заједничких пројеката, подстицање прилика за размјену предузетничких идеја, сарадњу и иновацију која за циљ има економски напредак Босне и Херцеговине, те  покретање бизнис форума.

Оснивачи организације су Бењамин Тиквина, Негра Хусикић и Сарах Вагнер. Бењамин, поријеклом из Сарајева, је сениор финансијски аналитичар упослен у америчкој Федералној корпорацији за осигурање депозита (ФДИЦ) у Вашингтону. Негра, поријеклом из Брчког, је директорица Финансија и Операција у Америчком инвестицијском вијећу  (АИЦ) лоцираном такође у Вашингтону, док је Сарах Американка, професорица антропологије на Џорџ Вашингтон Универзитету.

Чланство у организацији чини млађа генерација успјешних професионалаца поријеклом из БиХ.

Више о ИМБиХ погледајте на линку www.imbih.org.