USAID Projekat “Diaspora Invest” u suradnji sa udrugom “Restart” će u Biznis centru bh. dijaspore 24. listopada održati još jednu DiaWorks sesiju prijenosa znanja i povezivanja sa dijasporskim investicijama, ovog puta na temu “Investicije u bosanskohercegovački kreativni sektor”.

Tom prigodom će svoj rad, poslovne ideje i proizvode predstaviti četiri tvrtke iz kreativnog sektora koje su pokrenute dijasporskim investicijama: “Poco” (dizajn enterijera i izrada namještaja po mjeri), “Industrial” (proizvodnja namještaja), “Intuitiva” (obuća) i “Empress” (radna oprema za vrtlarstvo), najavljeno je iz Diaspora Invest.

Ovo će biti prigoda i za razmjenu ideja o mogućim oblicima podpore i suradnje sa ovim kompanijama, ali i drugim sa kojima surađuje USAID Projekat “Diaspora Invest” kroz moguće kanale distribucije, izlazak na međunarodno tržište, potporu u nabavci sirovina, moguća udruživanja za nastupe na sajmovima i drugim biznis okupljanjima.

Ohrabruju se prijave poduzetnika iz kreativnog sektora, dobavljača, dizajnera, distributera, te lica zainteresiranih za različite oblike poslovnog povezivanja u sektorima proizvodnje i dizajna koji su srodni kompanijama koje će predstaviti svoj rad. Također, tim Biznis centra bh. dijaspore ovaj događaj vidi kao priliku za mapiranje drugih potencijalnih i postojećih dijasporskih investicija u kreativnom sektoru, te šansu za razvoj novih modela tehničke podrške.

Prijave možete dostaviti putem e-maila na adresu: prijava@diasporainvest.ba sa sljedećim podacima: ime, prezime, kompanija/organizacija, kontakt telefon i kontakt e-mail, a do 20. listopada 2019. godine. Odabrani učesnici/e radionice će biti informirani do kraja radnog dana u utorak, 22. listopada 2019. godine.

Vrijeme održavanja radionice: 24. listopad 2019. (četvrtak), 11-13.30 sati.

Mjesto: Ulica Augusta Brauna 2/1, Sarajevo

 

Preuzeto: Moja BiH