Уорганизацији Ливањске заједнице “Франкфурт” у суботу је у Хеусенстаму одржана трећа по реду “Ливањска ноћ у Франкфурту”, преноси Фена.

У дворани која је окупила више хиљада Ливњака, који се налазе на раду у Њемачкој,  пригодним ријечима обратила се предсједница Ливањске заједнице “Франкфурт” Хелга Мареља истакнувши задовољство одзивом, пожаливши ливањској заједници све најбоље у њиховом будућем раду.

”Бити дио ове Заједнице је част и драго ми је да све више добрих људи то препознаје и даје подршку нашем раду кроз разна подручја. Кроз оваква дружења, настојимо младима пренијети вриједности без којих не би били оно што јесмо, а то су језик, култура, народни обичаји и вјера”, казала је Мареља.

Окупљање Ливњака у Франкфурту има хуманитарни карактер јер од прикупљених донација настоје помоћи тешко болесној Ани Будић, која болује од агресивног облика мултиплесклерозе.

У забавном програму наступиле су чланице ХКУД “Динара” Ливно, “Цроатиа Енсембле” из ХКЗ Франкфурт, дуо Глориа Клишанин и Анђело Јурић, сплитска група „Далматино“ и Лудвиг Бенд

 

Преузето: Моја БиХ