Biznis forum bh. dijaspore – BHdiaFor je najveći poslovni skup sa članovima zajednice dijaspore u Evropi. Ovogodišnji, odnosno Šesti biznis forum bh. dijaspore – BHdiaFor 2019, je planiran da se održi u petak 31.jula 2019. godine u Bihaću.

Ciljevi skupa su:
1.    Stimulisanje investicija od strane članova zajednice dijaspore u BiH,
2.    Stimulisanje poslovne saradnje između domaćih kompanija i kompanija čiji su vlansici, ili u    kojima rade, članovi zajednice bh. dijaspore,
3.    Povećanje svijesti o razvojnom potencijalu bh. dijaspore.

Skup nudi jedinstvenu priliku domaćim privrednicima i ostalim razvojim akterima u BiH da se susretnu sa najuspješnijim privrednicima bh. porijekla koji svoje trenutno prebivalište imaju van BiH.

Biznis forum bh. dijaspore – BHdiaFor, kao najveći poslovni skup sa članovima zajednice dijaspore u Evropi, pruža idealnu mogućnost za poslovno umrežavanje i istraživanje mogućnosti ulaganja. Na skupu se prezentiraju brojni investicioni projekti, primjere dobre prakse dijasporskih investicija u raznim sektorima, iskustva drugih zemalja u radu sa dijasporama, itd.

U proteklih pet okupljanja, BHdiaFor je zabilježio preko 1000 različitih učesnika, potencijalnih investitora i uspješnih menadžera iz preko 40 zemalja svijeta, te pomogao realizaciji brojih dijasporskih investicija u BiH. I ove godine će, kao rezultat skupa, biti kreiran poslovni katalog u kojem će biti identifikovane potencijalne investicije i poslovne saradnje.

Registraciju za 6. Biznis forum bh. dijaspore – BHdiaFor 2019 možete obaviti ovdje: http://goo.gl/forms/BcjC86GGVO

Više informacija: Facebook