У суботу 29. јуна у Минхену је одржана културна манифестација КУД „Босанчица“ из Минхена. КУД „Босанчица“ је организација бх. дијаспоре која је основана 2012. године са циљем његовања и представљања бх. кулуре на подручју града Минхена и цијеле Баварске.

У оквиру манифестације је изведен богат културно умјетнички програм који је изазвао одушевљење цјелокупне публике. Поред КУД-а „Босанчица“ на манифестацији са својим програмом је учествовао и хор “Нур” из Михена, КУД “Бисери” из Стутгарта, те Елдин Хусеинбеговић.

Учеснике манифестације је поздравила генерална конзулка Рузмира Тихић Кадрић, истичући подршку Генералног конзлата БиХ у Минхену овој и другим организацијама које проводе активности на његовању босанскохерцеговачке културе и традицје и тиме доприносе бољем увезивању и умрежавању бх. дијаспоре и развоју њихове међусобне сарадње.

У оквиру КУД Босанчица дјелује фолклорна, драмска и рецитаторска секција. Фолклорна секција броји око150 чланова, док драмска секција броји око 30, а рециторска 10 чланова.

 

Извор: Генерални конзлат БиХ у Минхену