Представници Министарства за људска права и избјеглице БиХ  су 29.3.2019.годие учествовали на  традиционалној манфестацији Дани Балкана у Минхену, која се ове године одржала у периоду од 8. до 30. марта. Овом приликом су, између осталог, посјетили и изложбу фотографија под називом “Стари мост –споменик мира” која је постављена у клутурном центру Гастеиг у Минхену.

На манифестацији Дани Балкана, коју организује интеркултурално удружење „Hilfe von Mensch zu Mensch“ (Помоћ човјека човјеку) са својом предсједницом Садијом Клепо, презентовани су различити садржаји који се баве Балканом, његовим људима и културом: Дани балканског филма, концерти, дискусије, литерарне манифестације, изложбе, фолклорни програм, традиционални Балкан Базар и др.

Удружење „Hilfe von Mensch zu Mensch“ уз помоћ бројних савјетовалишта, Центра за језике, школских и ваншколских пројеката, обданишта и јаслица, културних манифестација и хуманитарних акција помаже избјеглицама и мигрантима у Минхену и Баварској да се укључе у живот земље домаћина. Изнад свега, потиче новопридошле мигранте, укључујући и оне из БиХ и других земаља Балкана, да своје знање, културу и способности пренесу у нови дом, како би што прије могли водити неовисан живот.

Удружење већ тринаесту годину организује Дане Балкана с циљем да кроз размјену култура окупи људе из балканских земаља, Минхена и околине и тиме допринесе развитку хумане заједнице у којој сви имају једнаке шансе за судјеловање и напредак.