Босански у граду Брехта и Моцарта

Свечаном почетку извођења наставе присуствовала генерална конзулица БиХ у Минхену Рузмира Тихић-Кадрић и Харис Халиловић, предсједник Савеза допунских школа БиХ. Бесплатни уџбеници за сву дјецу            

У понедјељак, 11.02.2019. године, у Аугсбургу, њемачком универзитетском граду на југозападу Баварске, у Гимназијум беи Ст. Анна, почела је са радом допунска школа Босне и Херцеговине на босанском језику. Наставу у овој босанској школи, сваког понедјељка, од 16 сати изводиће наставница Амела Исламагић, а координаторица школе је Фикрета Делић.

Осим ученика и родитеља, свечаном почетку извођења наставе на босанском језику у Аугсбургу присуствовали су и генерална конзулица БиХ у Минхену Рузмира Тихић-Кадрић и предсједник Савеза допунских школа БиХ Харис Халиловић који су ученицима уручили уџбенике Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине по којима се изводи допунска настава за дјецу грађана БиХ у иностранству.

У својим поздравним обраћањима дјеци и присутним родитељима генерална конзулица Тихић-Кадрић и предсједник Савеза Халиловић истакли су значај очувања матерњег језика и идентитета грађана БиХ у дијаспори и његовању веза са домовином Босном и Херцеговином.

Настава у босанским допунским школама које координира Савез допунских школа БиХ, у сарадњи са Амбасадом и генералним конзулатима БиХ у СР Њемачкој одвија се по плану, програму и уџбеницима Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине. Могу је похађати сва дјеца чији су родитељи поријеклом из Босне и Херцеговине и бивше Југославије као и сва друга дјеца која то желе, а прихватају наставни план и програм по коме се изводи настава.

Све информације око допунске школе БиХ у Аугсбургу и упис дјеце могу се добити и обавити код наставнице Алме Исламагић, тел.: 0157 37 058 350, Е-Маил: almaislamagic@yahoo.de, у ГК БиХ у Минхену (gco.minhen@mvp.gov.ba), у бошњачком џемату у Аугсбургу и Савезу допунских школа БиХ (0176 200 79 537).