Санел Реџић, босанскохерцеговачки гитариста класичне музике, родом из Тузле а тренутно настањен у Њемачкој, један је од учесника програма преноса знања из исељеништва у јавне институције у Босни и Херцеговини који се реализују у оквиру пројекта ”Дијаспора за развој”  –  пројекта Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине и Владе Швицарске у партнерству са Развојним програмом Уједињених нација (UNDP) и Међународном организацијом за миграције (IОМ). Његов ангажман реализован је на Музичкој академији у Сарајеву гдје је студентима преносио своје богато знање на класичној гитари које је годинама стицао широм свијета.

Поред ангажмана на Музичкој академији Санел је одржао и концерт у Атељеу Фигуре у Сарајеву те је менторисао младе музичаре у оквиру Зимске школе гитаре која се одржава у Чапљини.

Реџић је један од најперспективнијих и виртуознијих гитариста млађе генерације који тренутно има блиставу свјетску каријеру. Уз велики репертоар, који се састоји од музике барока па све до модерне музике, створио важно име на интернационалној сцени. Гитару почиње да учи са осам година у Основној музичкој школи Тузла, гдје је 2007. године окончао своје школовање са највишим оцјенама у класи Предрага Станковића. Након тога Санел се уписује на Музичку академију „Franz Liszt“ у Wеимару, гдје је студирао код Томаса Мулера-Перинга (Thomasa Müller-Pering) и Ричарда Галена (Ricarda Gallen).

У току студија имао је прилику похађати и мастеркласе код многих професора гитаре као што су Costas Cotsiolis, William Kanengiser, Judicael Perroy, Aniello Desiderio, Денис Азабагић, Дејан Ивановић, Petr Saidl, Jorgos Panetsos, Thomas Offerman, Jozef Zsapka, Дарко Петринјак и многи други.

До данас, Санел је одушевио публику и медије на преко 1000 наступа и соло концерата у БиХ, Хрватској, Србији, Црној Гори, Словенији, Мађарској, Чешкој, Бугарској, Украјини, Пољској, Аустрији, Њемачкој, Швицарској, Белгији, Шпанији, Италији, Француској, Холандији, Грчкој, Португалу, Чилеу, Кини, Јапану, Индији и САД-у. Концертирао је на профилираним бинама као што су Concertgebouw Amsterdam, Tokyo Bunka Kaikan Recital Hall, Hakuju Hall те Yamaha Hall, Smetana Hall Prague, International House of Music Moscow, National Philharmonic of Ukraine, Philharmonic Paul Constantinescu Ploiesti и многим другим.

На интернационалним такмичењима као што су Токyо и Тyцхy, „Forum Gitarre Wien“, Markneukirchen, Changsha у Кини, „Anna Amalia“ Wеимар, Fernando Sor Rim, Emilio Pujol Sassari, Iserlohn, „Andres Segovia“ Велберт, Kutna Hora, „Guitarmania“ у Лисабону или „Guitar Art Festival“ у Београду, стекао је многе важне награде и признања за свој рад. У међувремену је и сам постао члан жирија, на многим такмичењима за младе гитаристе, те редовно одржава мастеркласе.

Овај млади умјетник, добитник бројних међународних награда, редовно одржава концерте и у БиХ. Реџић, заједно са колегама Предрагом Станковићем, професором тузланске музичке школе из чије класе су изашли неки од најбољих гитариста нове генерације, и Денисом Азабагићем, професором на Рузвелт универзитету у Чикагу, већ четврту годину заредом крајем јула организује Љетну школу гитаре http://prst.ba/ за младе музичаре у Еко зони Злача код Бановића. Школа је међународног карактера а међу полазницима су и млади музичари из дијаспоре. Због великог интереса и успјеха ове љетне школе, установљена је и Зимска школа гитаре у Чапљини која је почетком јануара 2019. године одржана по други пут. Реџић истиче како му је веза са земљом поријекла веома важна те да када год је у могућности ради са младим људима из БиХ.

Више информација о Санелу Реџићу доступно је на: http://www.sanelredzic.com а његово музицирање можете послшати на http://www.youtube.com/sanelredzic