Министрица за људска права и избјеглице Семиха Боровац и министар цивилних послова Босне и Херцеговине Адил Османовић потписали су споразум којим је Министарству цивилних послова предат у власништво веб портал за интерактивно допунско образовање дјеце у исељеништву www.dopunskanastava.mcp.gov.ba.

Веб портал је израђен на основу закључака Вијећа министара БиХ којим су задужени Министарство цивилних послова БиХ и Министарство за људска права и избјеглице БиХ да у сарадњи са надлежним институцијама, покрену активности на успостави портала за интерактивно (онлине) допунско образовање дјеце у исељеништву. Израду веб портала је у цјелости финансирало Министарство за људска права и избјеглице БиХ.

Садржај портала је усклађен са Наставним планом и програмом за предмете допунске наставе у основној и средњој школи за дјецу у иностранству издатим од стране Министарства цивилних послова БиХ  2005.године, те са Уџбеником за допунску наставу за дјецу у иностранству од I до IV разреда основне школа који је МЦП издало 2008. године.

За почетак, на порталу је доступан један али најобимнији предмет –  Језици и књижевност народа БиХ из уџбеника од I до IV разреда основне школе, са укупно 184 лекције. Продуковане лекције се састоје од комбинације видеа, анимација, текста и слика/графичких примјера, прича, приповјетки, као и пјесмица и нотних записа.

На порталу су равномјерно кориштена сва три језика у употреби у БиХ, као и оба службена писма.

Портал за интерактивно (онлине) допунско образовање је доступан на wеб адреси:

www.dopunskanastava.mcp.gov.ba