У суботу, 29. септембра 2018. године у просторијама Босанске куће у Бирмингему одржана је редовна годишња Скупштина кровне организације босанскохерцеговачких удружења у Великој Британији “БХ УК Нетворка”.

Скупштини је присуствовала амбасадорица Босне и Херцеговине у Уједињеном Краљевству, Њ. Е. Валентина Маричић и др. Азми Wаqар (OBE), предсједник организације “Remembering Srebrenica”, као и представници босанскохерцеговачких асоцијација из Дербија, Бирмингема, Ковентрија, Хертфордшаира, БХ савјетодавног центра Лондон, Викторије Лондон те хуманитарне организације “Bosnia Appeal”, Удружења жена из Ковентрија и чланови Босанскохерцеговачког савјетодавног центра из Лондона.

Амбасадорица Њ.Е. Валентина Маричић је захвалила за указану прилику да се на почетку свог мандата упозна о активностима босанскохерцеговачке заједнице у Великој Британији. Нагласила је да ће њен приоритет у наредном периоду да буде унапређење економских односа Велике Британије и домовине и да ће у том циљу Амбасада Босне и Херцеговине бити отворена за све наше грађане који имају идеје које могу да помогну да више пословних људи, улагача или више британских туриста посјете нашу дивну земљу.

Др. Азми Wаqар (OBE) искористио је прилику да захвали БХ УК Нетворку и чланицама Нетворка за сарадњу и помоћ у вези са обиљежавањем годишњице геноцида у Сребреници те на тај начин доприносе да се најстрашнији злочин на тлу Европе од Другог свјетског рата не заборави.

Скупштину је свечано отворио предсједник БХ УК Нетворка Сабит Јакуповић, а менаџер БХ УК Нетворка др. Анес Церић је презентовао прошлогодишње активности Нетворка од којих је важно поменути реновирање и доградњу Босанске куће у Бирмингему; организовање прослава Дана независности и Дана државности БиХ; отварање канцеларије у Ковентрију; организирање 19. Скупа Босанскохерцеговачких допунских школа у Бирмингему; обиљежавање годишњице геноцида у Сребреници; учешће на манифестацији “Учити из хисторије“ у организацији Босанскохерцеговачке асоцијације у Хертфордшаиру, као и многе друге спортске и културне активности.

За предсједника Извршног одбора Нетворка је изабран  Заим Пашић, за секретара Алмин Казић, а за благајника Мухамед Ширановић.

Такође, на овогодишњој Скупштини додијељене су захвалнице чланицама Нетворка и појединцима који су дали велики допринос у реализацији активности БХ УК Нетворка у 2017. години:

Др Azmi Waqar; Њ.Е. Валентина Маринчић; Селма Бектић-Бирмингем; Сана Акрам – Дерби; Алдијана Побрић – Дербy; Адна Бјелобрвиц – Дерби; Емина Хрнчић – Дерби; Амила Дергић Волверхемптон; Сафета Карабашић – BHCAC; Емир Кахримановић-Хертфордшаир; Админа Исић-Дедић – Бирмингем; Сеид Форић – Бирмингем; Ферид Кеврић – Дерби; Сађида Трожић – BHCAC; Санела Каблић – Kовентрy; Самир Башић – BH Community UK; ДАМЕ ИЗ БИРМИНГЕМА; Дамир Карић-Бирмингем; Удружење жена; БиХ Дерби; БиХ Бирмингем; БиХ Хертфордшаир; BH Community UK; BHCAC; БиХ Ковентри; Bosnia Appeal; Них Хертфордшаир Допунска школа Хертфордшаир; Мухамед Ширановић – ССДБиХ; Заим Пашић – BHCAC и Сабит Јакуповић-Хертфордшаир.