ИЗВОР: БХДИНФОДЕСК

У сарадњи са НС/ФС Босне и Херцеговине,  US Soccer Education из Денвера крајем децембра у Америци организује камп за бх. таленте, објавио је БХДИНФОДЕСК – БИРМИНГEМ.

Четврти BALKAN SOCCER CAMP биће одржан од од 20. до 23. децембра 2018. године у Џексонвилѕ на Флориди на спортским теренима (Patton Park, 2850 Hodges Blvd, Jacksonville, FL 32246,)

Као и до сада, приоритет кампа биће проналазак нових Змајева и талентованих играча који задовољавају критеријуме модерног фудбала и који су способни да се укључе у селективне процесе фудбалских тимова и омладинских академија у Европи.

На кампу ће се радити са свим узрастима, тако да се могу пријавити дјечаци и дјевојчице (U/9/15) те фудбалери и фудбалерке свих старосних група (U/15/21/+). Учесници кампа имаће шансу да прођу кроз комплетан процес опште спортске и врхунске фудбалске едукације. Учесници кампа, биће „скенирани“ формалним параметрима током пробних утакмица и тренинга, све по методама које се примјењују у раду свих модерних фудбалских клубова.

Руководство USSE преговара и са ФК Сарајево да на камп пошаље тренера који ће на терену да ради са њима и при томе наравно има предност при одабиру талентованих фудбалера које ће позвати у своје редове.

Поред тога, у Џексонвилу на BALKAN SOCCER CAMP-у присуствоваће и већи број фудбалских скаута из Европе и Америке.

Са играчима на Флориди радиће стручни тим US Soccer Education (Ерик Френч, Слободан Чобо Јањуш, Мурат Алибашић и други) који је и до сада одрадио одличан посао у проналаску бх. талената у Америци.

Да кампови USSE имају своју сврху показује чињеница да је захваљујући њима велики број талентованих босанскохерцеговачких фудбалера из Америке већ обукао дрес неке од националних селекција Босне и Херцеговине и своју фудбалску каријеру почео градити у Европи. Довољно је напоменути имена талентованих Ријада Кобиљара (који ће бити и специјални гост на кампу и своје искуство подијелити са учесницима), потом Елвира Ибишевића, Зехре Халилић, Амела Шехића и Хајре Карасалиховића који су већ обукли дресове националне селекције БиХ те играче: Хариз Порић, Харис Буљугић, Алија Јамаковић, Белмин Вејзовић, Милан Поповић, Ајдин Сарчевић, Недин Туцаковић, Елдин Мухић и Аднана Алић.

Њихове успјешне приче можете да прочитате и на официјелној веб страници US Soccer Education http://ussoccereducation.com/ гдје, такође, можете да завршите званичну пријаву за учешће на кампу.