Министарство за људска права и избјеглице БиХ и ове је године покровитељ представљања књижевног стваралаштва, издаваштва и научне литературе аутора и издавача који воде поријекло из Босне и Херцеговине, а живе изван њених граница.

У оквиру 30. Сарајевског сајма књига, у сриједу 18. априла у периоду од 11:45-12:45, под покровитељством Министарства за људска права и избјеглице БиХ промовиран је нови роман Дениса Ђелића, “Свијет као представа”  из 2018. године у издаваштву Плањаx комерц доо Тешањ и књига Др. Сане С. Хећо: ORIENT EXPRESSED: A Raw Food Journey to the Levant and Beyond  у издаваштву Suhail Publishing HB.

 

Денис Ђелић који живи и ради у Данској, већ 11 година учествује на Сарајевском сајму књиге у оквиру представљања аутора и издавача из исељеништва. По његовим ријечима књига коју представља на овогодишњем Сајму „Свијет као представа“ представља потрагу за властитим вриједностима.

Исмет Бекрић, као рецезент романа, је истакао да је у само 15 година писања Денис сазрио у знано име  и да је за њега свијет  постао једна бескрајна позорница  у којој искри његова поетска ријеч.

Др. Сана С. Хећо је промовирала своју књигу објављену 2017. године под називом ORIENT EXPRESSED о природној, биљној храни као најбољем лијеку изражена кроз Raw Food издање кухиње Блиског Истока и Балкана.

Др. Хећо, која за себе каже да је босанско-шведска докторица медицине, завршила је медицину у Шведској, специјализирала природну медицину у В. Британији и стекла образовање за кухара Сирове хране у САД-у. У свом излагању је казала да је у овој књизи објединила све своје специјалности са културом и искуством из Босне и Херцеговине.