Центар за промоцију цивилног друштва (ЦПЦД) и и-платформа 21. априла ове године, од 19 – 20:30х, организују онлajн причаоницу на тему “Од очекивања до реализације сарадње са дијаспором у области заштите околине”, а иста ће се реализовати путем Зоом платформе. У питању је друга онлajн причаоница, у склопу причаоница “1000 што, како, зашто цивилног сектора”.

Циклус онлajн причаонице “1000 што, како, зашто цивилног сектора” је иницијатива за умрежавање и заједничко дјеловање организација цивилног друштва из БиХ са организацијама, индивидуама, компанијама и професионалцима/кама из дијаспоре.

Прва причаоница је одржана у фебуару, а до краја године планирамо одржати још четири тематске онлajн причаонице са организацијама из БиХ и дијаспором, како бисмо повезали прилике, потребе и могућности у областима заштите околиша, младих, образовања, развоја прилика за унапређење положаја особа са инвалидитетом, културе и умјетности.

Прва причаоница је била увод у сарадњу, њене могућности и модалитете, а сада вас позивамо на прву тематску причаоницу о сарадњи организација из БиХ, дијаспором и организацијама из европских земаља.

Говорићемо о досадашњим искуствима у међународном партнерству, испуњеним, али и неиспуњеним очекивањима, одушевљењима и разочарењима и свим другим темама које сарадња носи са собом.

Инспирисани изреком “Не допусти да данашња разочарења баце сјену на твоје сутрашње снове”, одлучили смо отворено разговарати о очекивањима, разочарењима и сновима јер је то сигуран пут за успостављање и одржавање сарадње.

Гости друге онлajн причаонице су уважена Џемила Агић, оснивачица и директорка Центра за екологију и енергију из Тузле, те уважена господа Маианн Сухнер и Нестор Руиз, који ће вођени питањима водитељице и учесника/ца говорити о начинима успостављања и одржавања сарадње на обострано задовољство.

Пријаве за учешће на овом догађају, а које би требале садржавати само име и презиме самог учесника, можете прослиједити на е-маил info@idijaspora.ch. Пријава је обавезна.

Више информација о нашим пријатељима из Центра за промоцију цивилног друштва свакако пронађите на њиховој wеб страници.

Преузето: и-платформ.цх