Bukvić je dobitnica nagrade ASCAP PLUS za 2020. godinu.

Sarajka Svjetlana Bukvić dobitnica je nagrade ASCAP PLUS za 2020. godinu, koju dodjeljuje Američko udruženje skladatelja, autora i izdavača (ASCAP). Ova nagrada dodjeljuje se članovima udruženja čija su djela izvedena u neistraženim medijima i čiji katalozi imaju prestižnu vrijednosti.

Inače, Svjetlana je studirala i diplomirala kompoziciju i muzikologiju na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. U potrazi za fakultetima koji su pružali mogućnost spajanja starog sa novim, aplicirala je i primljena je na njujorško sveučilište Rensselaer Polytechnic, koji je tada uspostavljao prvi program u Americi za multimedijalnu umjetnost. Skupu školarinu platio je sveučilište, a Svjetlana nije odustala od odlaska unatoč ratu.

Nakon što je prošla vratoloman put, Svjetlana je konačno stigla na destinaciju o kojoj je sanjala – New York City. Studij je završila u roku, bila je među najboljim studentima i radila je sa najboljim umjetnicima u NY-u. Danas je zaposlena na njujorškom sveučilištu, gdje predaje glazbeni biznis, elektroničku glazbu i kompoziciju, te zvuk za film.

Nije se odrekla domovine, već naprotiv. Mišljenja je kako uspješni stručnjaci porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a koji žive širom svijeta (kakvih je mnogo), znanje trebaju donijeti u domovinu. Tako i ona uspostavlja suradnje između glazbenih institucija u New Yorku i BiH, kako bi doprinijela kvaliteti i razvoju ove branše u našoj državi.