На јануарском Diaspora Online Check-In састанку одржаном 14.01.2021.године присуствовали су представници 8 организација из исељеништва: пангеа мрежа (Њемачка), и-платформ (Швицарска/БиХ), Савез босанскохерцеговачких удружења у Данској – СБХУД, БиХ Академици (Данска), Одбор бх учитеља у Данској – ОБХУ, Савез удружења грађана Босне и Херцеговине у Норвешкој, Вијеће бошњачке националне мањине града  Сплита (Хрватска), АПУ мрежа (Шведска), као и представници Министарства за људска права и избјеглице БиХ – Сектора за исељеништво.

Број организација из исељеништва које су се прикључиле иницијативи Diaspora Online Check In нарастао на 10 организација из укупно 8 земаља с обзиром да су се у протеклом мјесецу иницијативи прикључиле 2 организације Одбор бх учитеља у Данској и АПУ мрежа из Шведске.

На састанку су представници Сектора за исељеништво упознали присутне о активностима које су провели у претходном периоду, док су представници организација говорили о својим недавним активностима. Сви пројекти организација су постављени на Дигиталном радном простору за дијаспору у Муралу, доступном за све учеснике.

Разговарано је и о планираном тематском састанку на тему матерњег језика који је заказан за 3. фебруар текуће године, на којем ће се, уз предавање др. Дине Мехмедбеговић – Смитх из Велике Британије говорити управо о значају учења матерњег језика у исељеништву. Детаљније информације о тематском састанку биће ускоро објављене на wеб порталима свих учесника.

Идући Diaspora Online Check In заказан је за 4. фебруар.