Ако сте помислили да је хуманост изгубљена, овај текст ће вас убиједити у супротно. У сусрет новогодишњим празницима, двије дјевојке су показале своју хуманост и скромност, помажући оне којима је помоћ најпотребнија. Емина и Селма су одлучиле свој ресторан у Ковентрију отворити за Божић. Разлог овоме јесте да су власнице ресторана одлучиле понудити бесплатне топле оброке бескућницима, породицама које су финансијски угрожене и у потреби.

Selmina’s, Рестаурант и Бар су се надали понудити услугу стола за ручак, али то сада неће бити изводиво с обзиром да у Ковентрију нису укинута ограничења трећег нивоа мјера против ковида. Топли оброци ће се нудити путем takeaway услуге – што ресторан и даље смије радити према прописима трећег нивоа.

„Била је заиста тешка година и има толико људи који се пате или су у тешкој ситуацији”, изјавила је Емина, једна од власница ресторана. “Желимо им само измамити осмијех на лица овог Божића.”

Ресторан воде Селма и Емина. Селма Карагић је дјевојка босанског срца одрасла у Великој Британији. Са огромном страшћу води ресторан са својим најбољим пријатељем, услужујући људе и пружајући им искуство за памћење. “ Волим давати, служити и помагати. Гостопримство је моје срце и Selmina’s, је доказ. “ изјавила је Селма. Емина Зерен је турског поријекла, из Текирдага. Одрасла је у селу увијек окружен храном. “Кухање ми је у крви” –  Selmina’s, ресторан је овдје како би свима показала шта волим да радим.

Уз захвалност Селми и Емини, изражавамо и наду да ће бити све више оних који ће, на овај или сличан начин, некога усрећити и нечије животе учинити љепшим поготово за вријеме новогодишњих празника.

Резервацију оброкa код Selmina’s, можете извршити на e-маил selminas17@gmail.com или pozivom na tel. 02477 980627.

Преузето: UK Network