14.godišnji sastanak Bosanskohercegovačko američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS), najveće organizacije akademskog iseljeništva iz BiH, održan je u subotu 24.10.2020.godine u periodu od 18h do 22h. Sastanak je ovaj put održan online zbog pandemije koronavirusa. BHAAAS je uspio na ovom sastanku povezati veliki broj svojih članova širom svijeta – od SAD i Kanade preko Evrope i BiH pa do Australije, prilagoditi se svim vremenskim razlikama, održati  uspješne prezntacije, predstaviti rezultate i odrediti ciljeve za narednu godinu. U uvodnom dijelu sastanka učesnicima su se obratili ambasador SAD u BiH, gosp. Eric Nelson, Mahira Tanović, predsjednica BHAAAS, kao i Ismar Volić, podpredsjednik BHAAAS.

Sastanak je uspješno moderirao Adnan Begović, a izvještaje o provedenim aktivnostima su prezentirali: Amer Smajkić o radu medicinske sekcije, Eldin Karaiković o programu razmjene klasičnih muzičara, Zdravko Salipur o finansijskom poslovanju organizacije,  Semir Tanovć o filantropskim aktivnostima, Ognjen Gajić o telekonsultacijama sa bolnicama u BiH i regiji na temu COVID-19, Ljiljana Đukanović o edukacijskom programu 60 sekundi o korona virusu, Samir Avdaković o pripremi monografije BHAAAS, Adis Fejzić o umjetnosti i kulturnom nasljeđu BiH, te Lamija Festić i Safija Nizamić koje su predstavile BHAYA – Mlade BHAAAS-a.

Sastanak je bio prilika da se predstave i novi članovi BHAAAS među kojima su Slobodan Radosavljević (Kanada), Zlatan Akšamija (SAD), Edhem Čustović (Australija) i Mirza Pojskić (Njemačka), kao  i nekoliko novih članova iz BiH.

Na sastanku je potvrđeno da će se 12. Dani BHAAAS-a održati u periodu 24-27 juni 2021.godine u Mostaru, online ili hibridno u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Sektora za iseljeništvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH koje podržava rad BHAAAS-a od samog osnivanja ove organizacije.