Wizz Air, водећи нискобуџетни авиопревозник у централној и источној Европи, данас наставља летове из своје базе са Међународног аеродрома Тузла.

Путници‌ ‌ће‌ из Тузле ‌моћи‌ путовати у Базел-Мулхауз-Фреибург (Швицарска), Ајндховен (Холандија), Билунд (Данска), Келн, Дортмунд, Фриедрицхсхафен, Карлсруе/Баден-Баден, Меминген/ММинхен Вест, Франкфурт Хахн, Берлин Шоненфелд (Њемачка), Гетеборг Ландветер, Малме, Стокхолм Скавста (Шведска) и Беч (Аустрија). ‌

Како би помогао путницима и посади да путују сигурно и безбрижно, Wizz Air је имплементирао додатне хигијенске мјере за појачану чистоћу и одржавање физичког дистанцирања.

Као дио мјера за заштиту здравља путника и посаде, путници би чекирање и све куповине, попут уплата за додатни пртљаг, требали обављати онлине како би се смањила непотребна интеракција на аеродрому. У настојању да спријече могуће ширење инфекције, путници су замољени да се придржавају нових правила физичке удаљености за вријеме укрцавања и искрцавања.

С обзиром да ХЕПА филтери у свим Wizz Airovim авионима филтрирају 99,7% вируса и бактерија из зрака у кабини, кабинско особље и путници морају носити заштитне маске током лета.

Кабинско особље дијели марамице за дезинфекцију сваком путнику по уласку у авион, а да би се минимизирао физички контакт, уклоњени су сви часописи из свих авиона и подстиче се бесконтактно плаћање за све куповине унутар авиона. У току лета, гдје то дозвољава фактор оптерећења, посада разматра дистанцирање путника по сједиштима.

Wizz Air наставља поштовати свој строги дневни распоред чишћења, а сви авиони се током ноћи додатно дезинфикују, пратећи званична упутства. Све нове сигурносне процедуре представљене су у видеу.