Савез допунских школа Босне и Херцеговине у дијаспори са сједиштем у Штутгарту продужио је рок за слање радова на конкурс за најбоље литерарне и ликовне радове ученика/ца у 2020. години. Умјесто до 31. маја 2020. године, радови на конкурс за најбоље ликовне и литерарне радове ученика/ца остаје отворен до 25. јуна 2020. године.

Разлог за продужење рока је пандемија корона вируса због које дјеца нису похађала редовну наставу, а и настава у допунским школама БиХ углавном се одвијала на даљину. Желимо да пружимо могућност што већем броју дјеце у дијаспори која имају таленат за писање и сликање да учествују на конкурсу – кажу из руководства Савеза допунских школа БиХ.

На конкурсу могу учествовати сви ученици/е, полазници/е допунских школа Босне и Херцеговине у дијаспори, узраста до 17 година. Радове треба послати поштом, до 25. јуна 2020. године, на адресу: Verband bosnisch-herzegowinischer Schulen e. V., Rohrackerstr. 103, 70329 Stuttgart или Генерални конзулат БиХ, Olgastr. 97b, 70180 Stuttgart, са назнаком „ЗА КОНКУРС“.

Најбољи радови бит ће награђени, објављени у магазину Плима и изложени на манифестацији Сусрети допунских школа БиХ 2020, која ће се одржати у Штутгарту.