Еуровингс, нискобуџетна сестринска компанија Луфтхансе, проширује свој распоред летова и од јуна би се требала вратити и на аеродроме у Босни и Херцеговини.

Како преноси специјализовани портал еxyуавиатион, Еуровингс у свом распореду до 20. јуна планира поновно покренути летове између Келна и Сарајева и то једном седмично.

Аеродроми у Босни и Херцеговини још увијек су затворени за комерцијални саобраћај, а очекује се да одлука Савјета министара која истиче 1. јуна неће бити продужавана.

Већина осталих Еуровингсових одредишта у регији планира се поново покренути 20. јунa, a први човјек Еуровингса изјавио је како се може осјетити растућа жеља људи да поновно путују, забављају се и уживају у свом одмору након дугог раздобља забране путовања.

“Управо то сада омогућујемо нашим продуженим љетним распоредом – поуздано, сигурно и уз потребни опрез. Путовање, било приватно или службено, опет ће бити могуће, казао је он.

Еуровингсова матична компанија Луфтханса неће вратити нити један свој лет према аеродромима у бившој Југославији прије 15. јуна.

 

Извор: Клиx.ба

 

Извор: Клиx.ба