Bosanskohercegovačko-Američka akademija nauka i umjetnosti (BHAAAS / Akademija) će svoje 12. Dane održati u Mostaru. od 25. do 28. juna, najavljeno je na web stranici Udruženja BHAAAS-a.

Ove godine, na konferenciji “12. Dani BHAAAS u BiH”, očekuje se prisustvo preko hiljadu akademskih radnika i umjetnika iz cijelog svijeta.

Poseban poziv za učešće je upućen studentima i mladim istraživačima za koje ova konferencija predstavlja jedinstvenu priliku da saznaju sve o najnovijim trendovima u nauci i tehnologiji, ali i upoznaju neke od lidera svjetske akademske zajednice.

Podsjetimo, Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS) od 2009. godine organizuje konferenciju pod nazivom “Dani BHAAAS u BiH”, čiji je cilj spajanja naučnika i stručnjaka iz bh. dijaspore sa kolegama iz BiH.

Registracija za učešće na ovom velikom naučnom događaju “12. Dani BHAAAS u BiH”, zvanično je otvorena, dodatne informacije pogledajte na web stranici ahttps://bhaaas.org/,  a registraciju možete obaviti putem  linka.