Oko 150 posjetitelja nazočilo je 4. večeri Hrvata Bosne i Hercegovine u organizaciji Hrvatske zajednice Berlin (HZ) na čelu s predsjednicom Karmen Mejić  u suorganizaciji bivšeg dopredsjednika HZ, inicijatora ove veselice bivšeg dopredsjednika HZ Ivana Vidovića.

U programskom dijelu večeri nastupila je glazbena skupina Lastavice, pjevačka skupina Hrvatica podrijeklom iz BiH i folklor HZ, dok su u glazbenom dijelu nastupili odlični glazbenici Tomislav Gelo i Dražen Podoljak.

Na samom početku 4. večeri Hrvata BiH, nazočne je pozdravila predsjednica HZ Karmen Mejić. Pozdravila je nazočne goste večeri na čelu s veleposlanikom RH dr. Gordanom Grlićem Radmanom. Pozdravila je sve uzvanike, izvođače programa, pjevačice podrijeklom iz BiH. Zahvalila je bivšem dopredsjedniku Ivanu Vidoviću te odaslala mu velike čestitke na organizaciji ove večeri, koja bez njega nebi bila ovako lijepo organizirana, kazala je između ostalog predsjednica Mejić, te pozvala velepolsanika dr. Gordana Grlića da pozdravi nazočne.

Gosp. Vidović u pozdravnom govoru pozdravio je sve nazočne na 4. večeri Hrvata BiH iskazavši zadovoljstvo velikim brojem okupljenih a naročito onim u narodnim nošnjama iz BiH.

U programskom dijelu večeri prvo su nastupile članice vokalne skupine Lastavice koje u otpjevale dvije pjesme:  „Stade se cvijeće rosom kititi“ i „Iznad Tešnja“, pjesmu iz poznatog  filma „Gori Vatra“.

U nastavku programa nastupile su Hrvatice podrijeklom iz BiH većinom iz Bugojna,  koje su zapjevale izvorne pjesme. Članice pjevačka skupina Hrvatica iz BiH  zapjevale su pjesme: „Mi smo žene z Bugojna grada“, „Bosa Mara, Bosnu pregazila“ i  „Čula jesam da se dragi ženi“. Nakon odličnog nastupa zaradili su velike ovacije nazičnih posjetitelja.

Folkoraši Hrvatske zajednice u nastavku izveli su „Bosansko kolo i Žegaračko kolo“, te također zaradili pohvale nazočnih posjetitelja.

”Svrha ovog okupljanja jest zapravo očuvanje naših korijena jer čovjek ako se iskorijeni – on se osuši,” kazao je kardinal Puljić jednom prilikom, te dodao: ”Ovaj način okupljanja baštini naš zavičaj, da ljudi budu svjesni svojih korijena, gdje su ponikli, i vjerni svojoj prošlosti kako bi mogli graditi našu sadašnjost i biti hrabri za budućnost.“

Hrvatska zajednica u Berlinu otvorena je za sva društva, pojedince i institucije u Berlinu, za svakoga pojedinca,  koji su na tragu njegovanja osnovice imene Hrvatske kulturno umjetničke i sportske zajednice u Berlinu e.V., te spremni na bilo koji način pomoći u radu i djelovanju druge najstarije Hrvatske zajednice u Europi, koja je ove godine proslavila 35 rođendan.