Oko 150 posjetitelja prisustvovalo je 4. večeri Hrvata Bosne i Hercegovine u organizaciji Hrvatske zajednice Berlin (HZ) na čelu s predsjednicom Karmen Mejić  u suorganizaciji bivšeg potpredsjednika HZ, inicijatora ove veselice bivšeg potpredsjednika HZ Ivana Vidovića.

U programskom dijelu večeri nastupila je muzička grupa Lastavice, pjevačka grupa Hrvatica porijeklom iz BiH i folklor HZ, dok su u muzičkom dijelu nastupili odlični muzičari Tomislav Gelo i Dražen Podoljak.

Na samom početku 4. večeri Hrvata BiH, prisutne je pozdravila predsjednica HZ Karmen Mejić. Pozdravila je prisutne goste večeri na čelu s ambasadorom RH dr. Gordanom Grlićem Radmanom. Pozdravila je sve uzvanike, izvođače programa, pjevačice porijeklom iz BiH. Zahvalila je bivšem potpredsjedniku Ivanu Vidoviću te odaslala mu velike čestitke na organizaciji ove večeri, koja bez njega nebi bila ovako lijepo organizirana, kazala je između ostalog predsjednica Mejić, te pozvala ambasadoricu dr. Gordana Grlića da pozdravi prisutne.

Gosp. Vidović u pozdravnom govoru pozdravio je sve prisutne na 4. večeri Hrvata BiH iskazavši zadovoljstvo velikim brojem okupljenih a naročito onim u narodnim nošnjama iz BiH.

U programskom dijelu večeri prvo su nastupile članice vokalne grupe Lastavice koje u otpjevale dvije pjesme:  „Stade se cvijeće rosom kititi“ i „Iznad Tešnja“, pjesmu iz poznatog  filma „Gori Vatra“.

U nastavku programa nastupile su Hrvatice porijeklom iz BiH većinom iz Bugojna,  koje su zapjevale izvorne pjesme. Članice pjevačke grupe Hrvatica iz BiH zapjevale su pjesme: „Mi smo žene z Bugojna grada“, „Bosa Mara, Bosnu pregazila“ i  „Čula jesam da se dragi ženi“. Nakon odličnog nastupa zaradili su velike ovacije prisutnih posjetitelja.

Folkoraši Hrvatske zajednice u nastavku izveli su „Bosansko kolo i Žegaračko kolo“, te također zaradili pohvale prisutnih posjetitelja.

”Svrha ovog okupljanja jest zapravo očuvanje naših korijena jer čovjek ako se iskorijeni – on se osuši,” kazao je kardinal Puljić jednom prilikom, te dodao: ”Ovaj način okupljanja baštini naš zavičaj, da ljudi budu svjesni svojih korijena, gdje su ponikli, i vjerni svojoj prošlosti kako bi mogli graditi našu sadašnjost i biti hrabri za budućnost.“

Hrvatska zajednica u Berlinu otvorena je za sva društva, pojedince i institucije u Berlinu, za svakoga pojedinca,  koji su na tragu njegovanja osnovice imene Hrvatske kulturno umjetničke i sportske zajednice u Berlinu e.V., te spremni na bilo koji način pomoći u radu i djelovanju druge najstarije Hrvatske zajednice u Europi, koja je ove godine proslavila 35 rođendan.