Око 150 посјетилаца присуствовало је 4. вечери Хрвата Босне и Херцеговине у организацији Хрватске заједнице Берлин (ХЗ) на челу са предсједницом Кармен Мејић у суорганизацији бившег потпредсједника ХЗ, иницијатора ове веселице бившег потпредсједника ХЗ Ивана Видовића.

У програмском дијелу вечери наступила је музичка група Ластавице, пјевачка група Хрватица поријеклом из БиХ и фолклор ХЗ, док су у музичком дијелу наступили одлични музичари Томислав Гело и Дражен Подољак.

На самом почетку 4. вечери Хрвата БиХ, присутне је поздравила предсједница ХЗ Кармен Мејић. Поздравила је присутне госте вечери на челу с амбасадором РХ др. Горданом Грлићем Радманом. Поздравила је све узванике, извођаче програма, пјевачице поријеклом из БиХ. Захвалила је бившем потпредсједнику Ивану Видовићу те одаслала му велике честитке на организацији ове вечери, која без њега неби била овако лијепо организирана, казала је између осталог предсједница Мејић, те позвала амбасадорицу др. Гордана Грлића да поздрави присутне.

Госп. Видовић у поздравном говору поздравио је све присутне на 4. вечери Хрвата БиХ исказавши задовољство великим бројем окупљених а нарочито оним у народним ношњама из БиХ.

У програмском дијелу вечери прво су наступиле чланице вокалне групе Ластавице које у отпјевале двије пјесме: „Стаде се цвијеће росом китити“ и „Изнад Тешња“, пјесму из познатог филма „Гори Ватра“.

У наставку програма наступиле су Хрватице поријеклом из БиХ већином из Бугојна, које су запјевале изворне пјесме. Чланице пјевачке групе Хрватица из БиХ запјевале су пјесме: „Ми смо жене з Бугојна града“, „Боса Мара, Босну прегазила“ и „Чула јесам да се драги жени“. Након одличног наступа зарадили су велике овације присутних посјетитеља.

Фолкораши Хрватске заједнице у наставку извели су „Босанско коло и Жегарачко коло“, те такођер зарадили похвале присутних посјетитеља.

”Сврха овог окупљања јест заправо очување наших коријена јер човјек ако се искоријени – он се осуши,” казао је кардинал Пуљић једном приликом, те додао: ”Овај начин окупљања баштини наш завичај, да људи буду свјесни својих коријена, гдје су поникли, и вјерни својој прошлости како би могли градити нашу садашњост и бити храбри за будућност.“

Хрватска заједница у Берлину отворена је за сва друштва, појединце и институције у Берлину, за свакога појединца, који су на трагу његовања основице имене Хрватске културно умјетничке и спортске заједнице у Берлину е.В., те спремни на било који начин помоћи у раду и дјеловању друге најстарије Хрватске заједнице у Еуропи, која је ове године прославила 35 рођендан.