Због епидемиолошких услова, ове године ће  се сусрет школа одржати онлајн. Нажалост, то неће бити као прије но, нећемо дозволити да нас тренутна ситуација омете и да не покажемо шта су наши најмлађи научили у току претходне школске године.

Стога Вас позивамо да нам се придружите онлајн, 26. јуна са почетком у 19:00 сати. Том приликом ће нам се обратити ученици бх. допунских школа у Великој Британији који су се потрудили да презентују своје знање и искуство у бх. допунским школама.

Учешће у програм ће узети слиједеће бх.допунске школе: Викторија – Лондон, Ковентри, Бирмингем, Манчестер,Хертфордшире и Дерби.

Бх.допунске школе промовишу нашу историју, културу и национални идентитет како кроз редовну наставу, тако и кроз организовање прослава Дана државности БИХ, Дана независности БиХ, комеморације Сребренице, Скупове школа у Великој Британији и слично.

Посебну пажњу у раду бх. допунских школа заузима матерњи језик. Од оснивања првих бх. допунских школа прије више од 25 године у просјеку школе је годишње похађало више од 200 ученика.

Желимо да се захвалимо свим појединцима, прије свега волонтерима-наставницима, родитељима ученика који су уложили свој труд и вријеме на људском, хуманом и одговорном послу за добробит свих нас и шире наше домовине Босне и Херцеговине.

Програм можете пратити на слиједећем линку: https://fb.me/e/8JY9wNJeq

Извор: Bosnia UK Network