14- тог јануара текуће године одржан је четврти Кладањ Meet Up којем је, осим многобројних учесника, учествовао и начелник Општине Кладањ, господин Јусуф Чавкуновић.

Немјерљива је срећа и задовољство проширити круг учесника који су, поред већ добро познатих лица и сталних учесника Кладањ Меет Уп-а, итекако увеличали први овогодишњи сусрет кладањске дијаспоре и увелико допринијели наставку наших активности када је овај пројекат у питању. Наравно, битно је напоменути да нас је својим присуством обрадовао и господин Јусуф  Чавкуновић, начелник Опћине с којом је и-платформа недавно потписала Меморандум о међусобној сарадњи.

Представница и-платформе и мјештанка Кладња, госпођа Далида Карабдић на почетку овог сусрета упознала је учеснике с до сада спроведеним активностима, те је, између осталог, навела да су, у знак захвалности за успјешно спроведену донаторску кампању у којој су се скупљала финансијска средства за санацију централног гријања у једином кладањском вртићу „Едина Чамџић“, финализиране и послане захвалнице на адресе свих донатора.

Истовремено, госпођа Карабдић је судионике састанка упознала и са активностима у вези са Удружењем „Жена жени“ које су, према њеним ријечима, биле итекако прогресивне. Тренутно највећи проблем с којим се наведено Удружење суочава јесте недостатак радног простора. Међутим, захваљујући пројекту „Волим свој град“ расписаног од “Фондације тузланске заједнице”, осигурана су средства у износу од око 2.700 КМ, која ће бити утрошена за један дио водоводних и санитарних, те електричне радове, док ће Опћина, како је истакнуто, у сарадњи са Јавним предузећем Електропривреда Босне и Херцеговине за потребе овог Удружења спровести трофазну струју.

Надаље, за ово Удружење услиједила је значајна донација од непрофитне организације „Патриотски Фењер Фунд“ у износу од 1.200 КМ. Такођер, за потребе вриједних чланица Удружења, дониран је и један лаптоп компјутор.

Учесницима Меет Уп-а обратила се и госпођа Драгана Чаушевић, представница Удружења „Жена жени“ која је истакла захвалност за, како каже, анимирање чланица Удружења, поспјешивање њихове свакодневнице и уопште мотивисање на рад.

Ни начелник Општине није скривао своје задовољство пројектом „Кладањ Меет Уп“ покренутог захваљујући корелацији кладањске дијаспоре и представника и-платформе. „Иако је још увијек у питању склапање коцкица и прогресивност у малим корацима, много очекујем у будућности од овог пројекта“, поручио је господин Чавкуновић.

Такођер, госпођа Карабдић истакла је да је у процесу израда Акционог плана помоћу којег би се будуће активности једноставније селектирале и планирале, а сви учесници Кладањ Меет Уп-а, путем приједлога, судјеловат ће у његовој финализацији.

За сами крај јануара планирани су и састанци радних група, стога ће се 20. јануара, путем Зоом апликације, окупити особе које ће дискутовати на тему „Спорт, омладина и дјеца“, 26. јануара окупља се група која ће дати своје приједлоге како унаприједити дјеловање Удружења „Жена жени“, док се 28. јануара, на састанку радне групе, очекује расправа у вези с малим бизнисима.

Идући Кладањ Meet Up заказан је за 11. фебруар.

 

Извор: i-platform.ch