Централна изборна комисија Босне и Херцеговине је на  18. сједници донијела Одлуку о ДКП БИХ у којима се планира организовање гласања за локалне изборе у Босни и Херцеговини 2020. године.  Организовање гласања је планирано у 22 дипломатско-конзуларна представништва БиХ, а држављани БиХ који имају бирачко право, а налазе се у иностранству планирано је да га могу остварити на 28 бирачких мјеста у оквиру ДКП мреже БиХ у свијету.

Сходно броју бирача регистрованих да лично гласају у ДКП БиХ Централна изборна комисија Босне и Херцеговине ће донијети коначну Одлуку о ДКП БиХ у којима ће бити организовано гласање.

И овом приликом позивамо све држављане Босне и Херцеговине који гласају ван БиХ да посјете званичну интернет страницу Централне изборне комисије БиХ, те да благовремено изврше регистрацију за гласање ван БиХ електронским путем.

Активна је посебна страница на Интернет порталу Централне изборне комисије БиХ под називом Локални избори 2020. на којој су доступне све информације о Локалним изборима 2020. године али и сви проведбени и релевантни подзаконски акти и обрасци, а Водич за пријаву бирача за гласање изван БиХ за Локалне изборе у БиХ 2020. године можете преузети овдје.